Måling af kropstemperatur med Dahua termiske kameraer (HBTM)

Termiske kameraer kan ikke bare skelne varmt og koldt, men faktisk måle temperaturer på overflader. Teknologien har været brugt til mange ting, men har på et seneste vist sig hensigtsmæssig til at måle en persons kropstemperatur.  Målingen foregår hurtigt uden kontakt og uden, at personer behøver at stoppe op og vente.

Når man måler kropstemperatur, har decimalerne en stor betydning. Derfor anvender temperatur-løsninger fra Dahua en ”Black Body”. En Black Body er et apparat med en sort overflade, der lige præcis har en bestemt temperatur f.eks. 35 °C. Black Body’en placeres i kameraets synsfelt og bruges som reference for temperaturmåling. Det giver mulighed for måle-præcision på +/- 0,3 °C, hvilket er en forudsætning for en brugbar ”feber-scanning”.

Kropstemperaturer kan måles flere stedet, nogen steder er nemmere end andre. Hvis man skal måle den i ansigtet, er det bedste sted at gøre det IKKE i panden, men i øjenkrogen. Dahua har mange års erfaring med teknologi til at detektere et ansigt. Derfor kan det termiske kamera måle temperaturen netop i øjenkrogen. Teknikken har yderligere den fordel, at den ikke forstyrres af andre varme objekter i billedet f.eks. en kop varm kaffe.

Man kan spørge sig selv om, hvordan det fungerer, hvis en person kommer ind fra en snestorm, men som denne video viser, klarer Dahua kameraerne også denne opgave uden problemer. Udstyret skal placeres indendørs og kigge på et indendørs område. Derfor kan det ikke sidde og kigge direkte på/igennem selve indgangsdøren. 

Normalt vil en temperatur-målingsløsning bestå af termisk kamera, Black Body, video netværksoptager (NVR) og en skærm.  Der er også mulighed for at integrere i andre løsninger f.eks. Milestone VMS-software

HBMT-lite - omkostningseffektivt og pålideligt

Løsninger til temperaturmåling/feberscanning findes i flere varianter. Den store løsning er baseret på et kamera med en opløsning på 400x300 pixel og kan anvendes til større indgangsområder med en optimal afstand på 3 m. Dahua har netop introduceret en lite-løsning, som anvender en mindre sensor på 256x192 pixel og er velegnet til mindre indgangsområder med en afstand op til 2 m.  Light-løsningen har et prisniveau, som gør det muligt at anvende denne i eksempelvis butikker, restauranter og cafeer. Læs mere her.

 

Dahuas pdf-oversigt over HBTM-lite og mulighederne kan hentes her.

Se alle HBTM enheder i webshoppen her