SVEISTRUP distributør af Bosch’s intelligente overvågningsløsninger

SVEISTRUP distributør af Bosch’s intelligente overvågningsløsninger

SVEISTRUP A/S har i en årrække været distributør af Sony Professionals video-sikkerhedskameraer samt af løsninger fra Milestone Systems, der sammen kan levere intelligent videoovervågning. Men da Bosch tidligere på året overtog distributionen af Sony’s Video Security-program, var det oplagt, at SVEISTRUP A/S også blev distributør af Bosch’s overvågningsprogram.

- Det er vigtigt for os at kunne tilbyde mange forskellige løsninger til vores kunder. Og Bosch-programmet er yderst interessant, fordi de er stærke på videoanalyse, der er integreret i overvågningskameraerne, fortæller adm. dir. Kristian Sveistrup, SVEISTRUP A/S.

Bosch har et bredt kameraprogram, hvor high end-kameraerne har indbygget videoanalyse, der kan skræddersyes til ganske specielle opgaver. Derudover har Bosch et stort focus på IT-sikkerhed i deres produkter og løsninger.

 

Automotive-industrien

- Bosch har mange divisioner, der arbejder tæt sammen. Blandt andet arbejder man for automotive-industrien, som udvikler selvkørende biler og kameraer, der er i stand til at genkende et menneske, fortæller Sales District Manager Jan Julin, Robert Bosch A/S.

Det resulterer i omkring 300 verdenspatenter til Bosch hvert år, hvor man kan benytte nogle af dem i forbindelse med udviklingen af overvågningskameraerne.

I praksis er der i kameraet ud over chippen en processor til at analysere optagelserne. Kameraet er i stand til at håndtere 16 analyseregler i processoren, hvor man kan benytte op til otte af dem på samme tid.

 

Safety og security

Bosch arbejder med begreberne ”security”, der er registrering af et tyveri eller en anden lovovertrædelse. Og ”safety”, der kan være registrering af om brandveje eller nødudgange blokeres; registrering af kunder, der går ind i butikken gennem en udgangskasse; af en besked om, at kassekøerne i en forretning er for lange; eller en besked om, at en bil er stoppet i en tunnel eller på en bro.

 Den automatiske analyse af optagelserne er vigtig, fordi man ved undersøgelser har konstateret, at kamera-operatører efter blot 20 minutters arbejde går glip af op mod 90% af aktiviteten på skærmen, de overvåger. Mens en senere søgning på timevis af optagelser er svær og tidskrævende.

 Med intelligent videoanalyse kan man undgå en masse fejlalarmer ved f. eks. at sætte kameraet til at kende forskel på objekter og en baggrund; man kan få en melding om, at en person – men ikke et dyr - går i et defineret område; og man kan få besked om lange bilkøer ved et lyskryds, så man får ændret tiderne for rødt og grønt lys. Tidligere har man skullet lægge spoler ned i vejen for at opnå det samme.

- I programmet har vi også termiske kameraer og utroligt lysfølsomme kameraer, hvor man kan overvåge og lave optagelser i mørke, hvor man ikke kan se noget med det menneskelige øje, forklarer Jan Julin.

-Så vi glæder os til samarbejdet med SVEISTRUP, der har en teknisk support, som ikke alle kan klare, slutter Jan Julin,

- Og vi er glade for at kunne tilbyde unikke løsninger til vore kunder fra et bredt program af sikkerhedskameraer fra forskellige producenter, hvor Bosch’s intelligente kameraer endda kan kombineres med Milestone’s bredt anerkendte og anvendte teknologiske løsninger, slutter Kristian Sveistrup.

  • Skrevet af Kristian Sveistrup
  • 2017-06-01